Πλέον «μαθαίνουμε ασφαλείς» και στα Πανεπιστήμια. Στο πρώτο κύμα έξαρσης της πανδημίας του COVID-19 πρωτοστατήσαμε προτείνοντας λύσεις για ένα Πανεπιστήμιο ασφαλές για όλους. Το δεύτερο κύμα περιόρισε τους φοιτητές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αν και οι φοιτητές αποτελούν σίγουρα το ζωτικότερο κομμάτι κάθε ιδρύματος, σήμερα οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα υγειονομικά πρωτόκολλα και μαζί «δημιουργούμε αντισώματα» για Πανεπιστήμια χωρίς COVID-19.
Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να καταθέσουμε προτάσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην προστασία της υγείας όλων μας. Τα πανεπιστήμια είναι υποχρεωμένα να προστατέψουν την πολιτεία τους και αυτό θέτουμε ως προτεραιότητα. Προτάσεις για την πρόληψη, την καθημερινότητα και την ασφάλεια για όλους θα πλαισιωθούν μαζί με τις βασικές μας θέσεις, ώστε τα ιδρύματα μας να θωρακιστούν ακόμη περισσότερο υγειονομικά.
Σκοπός της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι μέσα σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους να βρίσκει εκείνες τις λύσεις που θα μετατρέπουν τα ελαττώματα σε προτερήματα. Να συνδιαμορφώσει πολιτικές οι οποίες να μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα κάθε κομματιού του Πανεπιστημίου (φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, ερευνητές). Τέλος, να δημιουργήσει εκείνο το πεδίο σκέψης που θα μας βοηθήσει να προλαμβάνουμε αντίστοιχες συνθήκες στο μέλλον.
Μαζί θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.