Συμπληρωματική εγκύκλιος για την παράταση των εγγραφών στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης

Σε συνέχεια της εγκυκλίου προκήρυξης εγγράφων για τα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης με αριθμό πρωτοκόλλου 35/24.02.2017, ανακοινώνεται ότι τα μητρώα μελών θα παραμείνουν ανοιχτά έως και την Κυριακή 05.03.2017 και ώρα 20.00.

Υ.Γ. Η παρούσα εγκύκλιος έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων

Αναστασόπουλος Γιάννης

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 

Πανεπιστήμια

Συμπληρωματική εγκύκλιος για τα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης

Σε συνέχεια της αρχικής εγκυκλίου προκήρυξης εγγράφων για τα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης με αριθμό πρωτοκόλλου 29/16.02.2017, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  1. Οι εγγραφές θα μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: members.dap.gr
  2. Τα μητρώα μελών θα παραμείνουν ανοιχτά έως και την Παρασκευή 03.03.2017 και ώρα 20.00.
  3. Μετά την ολοκλήρωση των επανεγγραφών θα ακολουθήσει έλεγχος των αιτήσεων για να διαπιστωθεί ποιοι κατέχουν την φοιτητική ιδιότητα στα τμήματα τα οποία δήλωσαν και θα γίνει τηλεφωνική επιβεβαίωση για την ταυτοποίηση των αιτούντων.
  4. Θέματα που δεν ρυθμίζονται στην παρούσα εγκύκλιο κα τυχόν προκύψουν, θα ρυθμιστούν, αν χρειαστεί, με ειδικές διαδικαστικές οδηγίες του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων.

Υ.Γ. Η παρούσα εγκύκλιος έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων
Αναστασόπουλος Γιάννης

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 

Πανεπιστήμια

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1.Λόγω ειδικών συνθηκών, οι οποίες διαμορφώθηκαν από τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, τα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης θα εκκινήσουν εκ του μηδενός.Συνεπώς, τα μητρώα μελών της οργάνωσης θα είναι ανοιχτά από 20.02.2017 έως 24.02.2017 και από 28.02.2017 έως και 01.03. (ώρες 14:00 – 20:00), οπότε και θα δύνανται να εγγράφονται τα νέα μέλη, τα οποία και θα έχουν αποκλειστικώς δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εσωπαραταξιακές εκλογές.

2. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της ΝΔ Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης. ( Μιχαήλ Καλού 6, Τ.Κ. 54629, Τηλ. 2310.232555)

3. Την εποπτεία των εγγραφών θα αναλάβει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

4. Για τη διεξαγωγή των εγγραφών εφαρμόζονται οι διατάξεις του Καταστατικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την παρούσα. Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής και ακαδημαϊκής ταυτότητας. Εξαιρούνται του δικαιώματος εγγραφής όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της ΟΝΝΕΔ ή και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το συνέδριο επανίδρυσης και μετά.

5. Αφού δημιουργηθούν τα νέα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες για την οριστικοποίησή τους διαδικασίες, θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος για την εκλογή Συμβουλίων Σχολών και εκλεκτόρων για την Γραμματεία Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.

6. Θέματα που δεν ρυθμίζονται στην παρούσα εγκύκλιο κα τυχόν προκύψουν, θα ρυθμιστούν, αν χρειαστεί, με ειδικές διαδικαστικές οδηγίες του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων.

Υ.Γ . Η παρούσα εγκύκλιος έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων
Αναστασόπουλος Γιάννης

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 

Πανεπιστήμια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δελτίο τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων
Θέμα: Απόφαση κυβέρνησης για κατάρτιση συμβάσεων ΕΟΠΠΥ -λογοθεραπευτών με άμεση εφαρμογή από 1-1-2017.

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό, να συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα στο χώρο της υγείας. Η κυβέρνηση περνάει νομοσχέδια εν μέσω εορτών για μια ακόμα φορά αυθαιρετώντας. Το θέμα στο οποίο αναφερόμαστε είναι η αλλαγή του νόμου που καθορίζει τη σχέση λογοθεραπευτών με τον ΕΟΠΠΥ.
Ζητήθηκε από τους συλλόγους τετραήμερη διαβούλευση για το εν λόγω ζήτημα εν μέσω εορτών ενώ οι 3 από τις 4 ημέρες διαβούλευσης ήταν αργίες. Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους λογοθεραπευτές και η κυβέρνηση έκανε αυτό που κάνει από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Αποφάσισε και διέταξε την δημιουργία συμβάσεων του ΕΟΠΠΥ με τους λογοθεραπευτές, χωρίς να καθορίζει την κοστολόγηση της συνεδρίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι λογοθεραπευτές θα παίρνουν τα χρήματα όταν και εάν έχει το Ταμείο.
Ο ΕΟΠΥΥ από 1/1/2017 δεν θα δέχεται καμία πράξη λογοθεραπείας από λογοθεραπευτη που δεν είναι συμβεβλημένος. Αυτό συνεπάγεται στη πράξη στέρηση από τους ασφαλισμένους της χρηματικής κάλυψης των αναγκών τους για λογοθεραπεία, χωρίς να τους έχει ενημερώσει για αυτή την ενέργεια. Πράγμα ανεπίτρεπτο δεδομένου πως πολλά περιστατικά οικογενειών με μειωμένο εισόδημα θα βρεθούν χωρίς παρέμβαση λογοθεραπευτη! Επίσης σχεδιάζεται από την 1/1/17 επίσης η κατάργηση των τοπικών δομών του ΙΚΑ και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταθέτουν δικαιολογητικά θεραπειών και άλλων ιατρικών αναλώσιμων στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ με ότι κόπο και κόστος σε χρόνο και χρήμα συνεπάγεται αυτό.
Ζητάμε από τη κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή τη πρόταση να δώσει τουλάχιστον τρίμηνη παράταση στο παλαιό καθεστώς θεραπειών και να καλέσει τους επιστήμονες Λόγου και Ομιλίας σε ουσιαστικό διάλογο.
Δε γίνεται η εκάστοτε κυβέρνηση να αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών που χρειάζονται τις υπηρεσίες λογοθεραπευτή. Δεν παίζουν μόνο με τους επαγγελματίες ενός κλάδου, αλλά στερούν υπηρεσίες σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Την ομάδα που χρήζει των υπηρεσιών αυτών.
Ο κος Πολακης Καλά θα κάνει να αφήσει τους θεατρινισμούς και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του ευαίσθητου χώρου της υγείας που έχει αναλάβει. Αν δε μπορεί να φύγει. Δεν του χρωστούν τίποτα οι Έλληνες πολίτες να τον ανέχονται.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 

ΤΕΙ

No Order Camp - Θεσσαλονίκη 2016

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πρωτόγνωρα φαινόμενα ασυδοσίας από τους "γνωστούς - αγνώστους", μετατρέποντας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε άβατο από αριστεριστές και φιλαναρχικούς, καθώς 1000 και πλέον κατασκηνωτές από όλο τον αντεξουσιαστικό χώρο -αφού επέστρεψαν από τη Σαμοθράκη- έχουν καταλάβει το ΑΠΘ για χρήση "οργανωμένου" κάμπινγκ. Η εν λόγω δράση παρεκκλίνει εντελώς από τους κανονισμούς των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τα νομικά πλαίσια που προβλέπονται αναφορικά με τους δημόσιους χώρους.

Οι διοργανωτές του εγχειρήματος επικαλούνται την "αλληλεγγύη των λαών", αδιαφορώντας για το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, και αποκαλούν τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις "κοινωνικούς χώρους", εντοπίζοντας άλλοθι για βανδαλισμούς, καταστροφές και διακίνηση παράνομων ουσιών, όπως πολλάκις έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτές οι πράξεις αποτελούν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και οφείλουν να καταδικάζονται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, διότι δεν νοείται να διαδραματίζονται τέτοιου είδους γεγονότα σε πανεπιστήμιο ευρωπαϊκής χώρας.

Ενώ ήδη η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή, ώστε με επιχείρηση της αστυνομίας να απομακρυνθούν οι καταληψίες και να εκκενωθεί ο χώρος, και παρήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. έρευνα για τυχόν διάπραξη αυτόφωρων αξιόποινων πράξεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφορεί και μένει άπραγη, απαγορεύοντας παράλληλα στις δυνάμεις της αστυνομίας να δράσουν. Η συγκεκριμένη αδράνεια μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα, δεν πρέπει όμως, να προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς είναι γνωστές σε όλους τους φοιτητές οι αριστερές απόψεις περί δημοσίων πανεπιστημίων, όπως άλλωστε είναι γνωστή και η ιδεολογική συγγένεια της κυβέρνησης, αλλά και ορισμένων αριστερών σχημάτων εντός των πανεπιστημίων, με τον αντεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο. Επίσης, είναι απόλυτα φυσιολογική η αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα γεγονότα του ΑΠΘ, καθώς πιθανότατα βασικοί συντελεστές της διοργάνωσης να είναι τα πολιτικά -και όχι μόνο- τέκνα της κυβερνώσας αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Πάγια θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελεί έναν ελεύθερο χώρο έκφρασης, έρευνας, συνδικαλιστικής δράσης και διακίνησης ιδεών. Εκφράζοντας το σύνολο της υγιώς φοιτητιώσας νεολαίας, απαιτούμε άμεσα την αποκατάσταση της νομιμότητας και της ασφάλειας των ιδρυμάτων μας, και παράλληλα κρίνουμε πιο αναγκαία από ποτέ την εφαρμογή του νόμου περί κατάργησης του ασύλου ανομίας και τη θέσπιση πανεπιστημιακής φύλαξης.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 

Πανεπιστήμια

Σελίδες

Είστε εδώ

Είσοδος

powered by onned.web.team